top of page

Copenhagen haven - Enghave

Supervisie

Sjoerd Soeters

 

 

 

Supervisie van het stedenbouwkundige masterplan van een nieuwe woonwijk, in samenwerking met verschillende disciplines van de gemeente en de havenautoriteiten.

De gebogen lange hoofdgracht en de korte dwarsgrachten, bieden in samenspel met de gevels interessante perspectieven. De variatie van grachten (kort, smal en gebogen) zorgt samen met de verschillende bebouwingstypes voor visuele belevenissen en verschillende gradaties van intimiteit. De lange zichtlijnen zijn verkort en verhinderen dat er saaie lineaire gevels en straatlengtes ontstaan. Het samenspel van gebouwen, grachten, kades en bruggen zorgt voor een spannend stukje stad op een menselijke schaal.

Woningen, tevens commerciële functies, scholen en diverse kinderopvang.

Elk stadsblok bestaat uit een aantal verschillende woningtypes. De appartementsgebouwen zijn aan het grote water en aan de lange gracht gesitueerd. De individuele grachtenhuizen zijn aan de dwarsgrachten gelegen. Dit benadrukt zowel de grote als de kleine schaal in het gebied. In het proces zijn architectonische richtlijnen ontwikkeld. Regels over materialisatie, kleuren, ruimtelijke effecten, bebouwingshoogtes.

Programma:

Supervisie en stedenbouwkundigontwerp

Locatie:
Kopenhagen, Denemarken

Ontwerp

Sjoerd Soeters

Periode

2008

Projectmedewerkers

Sjoerd Soeters, Walther Kloet, Jos Remref, Yifat Levron

bottom of page