top of page

Keizersgracht

Amsterdam

Een grachtenhuis, gebouwd in het jaar 1647. Opdrachtgever was Jacob de Vogelaar. De gevel is vernieuwd in 1881. Het is een gemeentelijk monument.

 

Doelstellingen van het project was:het creëren van drie woningenop de verdiepingen voor de prive huursector, een kantoor op de begane grond, het constructieherstel van het casco;het verbeteren van de buitenruimtes, verbeteren van de thermische isolatie,ventilatie, geluidsisolatie en installaties. Uitgangspunt is een renovatie die recht doet aan de monumentale status van het complex. Het achterhuis is vernieuwd zodat het weer goed aansluit aan het monument en een hoog afwerkingsniveau heeft.

 

In het hele project worden de gevels gerestaureerd en worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de casco.

De vernieuwde materialen en vormen bij de monumentale delen versterken het monumentale karakter van het pand. De entreehal wordt teruggebracht in de oude staat en het centrale trappenhuis wordt gerestaureerd met gebruik van materialen als marmer, hout, paneeldeuren, architraven en noten. Het monumentale plafond en de schouwen in de eerste verdieping worden gerestaureerd.

 

De woningen en het kantoor zijn voorzien van moderne installaties en materiaalafwerking.

WHAT

Programma:
Renovatie herenhuis

Locatie:
Grachtengordel, Amsterdam

Opdrachtgever:
Particulier

Ontwerp:
2018

Realisatie:
Uitvoering in voorbereiding

Bijzonderheden:
Gemeentelijk monument

bottom of page