top of page

Hotel Duin en Kruidberg

Santpoort-noord

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. 

Hotel Duin en Kruidberg, beschut gelegen in de duinen van Santpoort, functioneert als conferentie- en trainingscentrum voor de ABN Amro Bank. De wens was om hier een nieuwe toegang te creëren voor de brasserie in het souterrain. Dit entree zou een goede verbinding worden tussen het ondergrondse conferentiecentrum en het terras en het park. Het nieuwe entree kreeg een nieuwe trap in de stijl van de bestaande gebouw.

De trap is afgewerkt met de traditionele materialen en vormen van de bestaande trappen en hekwerken. Materialen zijn Belgisch hardsteen voor treden en smeedijzer voor de leuningen en het hekwerk.

De entreesluis heeft een moderne uitstraling van staal en glas en biedt een goede en lichte verbinding met de tuin.

In 1895 werd het samengevoegde landgoed Duin en Kruidberg van de erfgenamen van Van der Hucht gekocht door Jacob Theodoor Cremer. Hij liet op het landgoed het grootste woonhuis van Nederland bouwen, ontworpen door architectenbureau Van Nieukerken in neo-Hollandse renaissancestijl.

In 1993 werd het landgoed een conferentie- en trainingscentrum voor de ABN AMRO Bank. Er kwamen vergader- en conferentiezalen in en er werd in 2000 een nieuwe hotelvleugel gebouwd.

Programma:
Nieuwe trap en entree voor BrasserieDenK.

Locatie:
Santpoort Noord, Zuid Kennemerland

Opdrachtgever:
Hotel Duin en Kruidberg

Ontwerp:
2012

Realisatie:
2012

bottom of page